VIDEO

23.03.2018.

Izložba "Transnacionalizmi" kustosa Jamesa Bridlea otvorila festival "Moje, tvoje, naše"

Autor: Damir Jevtić

U galeriji Mali salon u četvrtak, 22. ožujka, otvorena je izložba "Transnacionalizmi" kustosa Jamesa Bridlea, koja donosi radove renomiranih svjetskih umjetnika Juliana Olivera, Daniele Ortiz, Jeremyja Hutchinsona, Raphaela Fabrea, Jonasa Staala i Skupina Studio Folder (Marco Ferrari i Elisa Pasqual) i They Are Here (Helen Walker i Harun Morrison). Svojim radovima istražuju kako nove tehnologije, nove vrste zajednica i novi oblici identiteta transformiraju uvriježeno poimanje granica i društva, istovremeno ih pokušavajući razumjeti i dati im oblik.

U galeriji Mali salon, u četvrtak, 22. ožujka, otvorena je izložba „Transnacionalizmi“ kustosa Jamesa Bridlea, koja donosi radove renomiranih svjetskih umjetnika Juliana Olivera, Daniele Ortiz, Jeremyja Hutchinsona, Raphaela Fabrea, Jonasa Staala i Skupina Studio Folder (Marco Ferrari i Elisa Pasqual) i They Are Here (Helen Walker i Harun Morrison). Svojim radovima istražuju kako nove tehnologije, nove vrste zajednica i novi oblici identiteta transformiraju uvriježeno poimanje granica i društva, istovremeno ih pokušavajući razumjeti i dati im oblik.

Izložba je održana u sklopu festivala „Moje, tvoje, naše“ udruge Drugo more koja se u svom trinaestom izdanju bavi temom transnacionalizma, društvenog fenomena koji proizlazi iz sve veće povezanosti među ljudima i opadajućom ekonomskom i društvenom važnosti granica između nacionalnih država.

Izložba ostaje otvorena do 14. travnja, od utorka do subote od 11 do 20 sati, i nedjeljom od 11 do 13 i od 17 do 20 sati.

Više o izložbi pogledajte u video prilogu, a o programu koji se nastavlja danas i sutra na web stranicama udruge Drugo more. http://drugo-more.hr/