VIDEO

18.02.2019.

Izložba "Šum(a) misli" Andreje Hojnik Fišić i Meridi Kordić-Gružić otvorena u Kloviću

Autor: Damir Jevtić

U izložbenom prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, u Galeriji Juraj Klović u subotu, 16. veljače, održalo se otvorenje samostalne izložbe "Šum(a) misli" dviju likovnih umjetnica, Andreje Hojnik Fišić i Meridi Kordić-Gružić. Izloženim rodovima autorice su slikarstvo svojega učitelja Dine Trtovca prikazale kao svojevrstan uzor, kao input vlastitom izričaju.

U izložbenom prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, u Galeriji Juraj Klović u subotu, 16. veljače, održalo se otvorenje samostalne izložbe

Andreja Hojnik Fišić čini to suvereno vladajući već godinama u polju „bijele slike“, ponavljajući vertikale i horizontale strukturalnih nizova bijelog platna, gdje je boja naznaka, tajna skrivena u svjetlosnom spektru. Njezin izraz je bjelina i struktura koja sama po sebi asocira, navodi na uzor, zrcali i simbolički i doslovno (u zrcalima koja su integralni dio slika) Trtočev kolorit i liniju.

Kod Meridi Kordić-Gružić utjecaji su jasniji, eksplicitniji. Ponavljajući Trtovčev kolorit i gradnju slike jasnim nizovima vertikala, ona predstavlja i vlastiti istančan osjećaj za boju, za njezino slaganje, za gradnju slike čistim slikarskim elementima.

Izložba ostaje otvorena od 23. veljače 2019.