Galerija SKC seli u Benčić!

17.11.2017.

Izložba radova zagrebačke umjetnice Anje Leko zatvara treće izdanje "Zvučnog zida"

Treće izdanje "Zvučnog zida" zatvara se samostalnom izložbom “Svjetlonosna bića” mlade zagrebačke umjetnice Anje Leko, studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Galerija SKC, za ovu prigodu, seli u Benčić.

Treće izdanje

Otvorenje izložbe Anje Leko održat će se u subotu, 18. studenog. 2017. godine, u 20 sati, u Muzeju moderne i suvremen umjetnosti u kompleksu Rikard Benčić (Kuhinja / Kitchen).

Rad „Svjetlonosna bića“ nastao je istraživanjem i proučavanjem čovjekova ponašanja, njegova odnosa prema drugima, prema životinjama, prirodi; njegovih emocija, nagona, želja. Anja Leko stvorila je svojevrsne mitološke kiborge koji figuriraju kao pokazatelji neodvojivosti ljudskog i životinjskog svijeta i života. 

Probijanje zvučnog zida, napuštanje je sigurne zone obrazovanja i početaka karijere mladih umjetnika koji su još uvijek nepoznati široj umjetničkoj sceni. Samostalna izložba omogućuje im adekvatnu prezentaciju javnosti kao i stjecanje određenog iskustva. S druge strane, šira javnost stječe uvid u nove energije i aktualnosti koje su itekako bitne za probijanje zajedničkog kreativnog zida. Programom se pokušava i razviti interes studentske populacije za izlagačke prakse.

Izložba je realizirana uz pomoć Muzeja za modernu i suvremenu umjetnost Rijeka.

Program zvučni zid podržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Izložbu je moguće pogledati do 25. 11., od 11 do 20 sati.