Svečano otvorenje izložbe je u srijedu 17. srpnja u 19 sati u Galeriji Principij

16.07.2019.

Izložba fotografija kineskih studenata

Već drugu godinu zaredom Fotoklub Rijeka i Galerija Principij organiziraju izložbu fotografija studenata iz Kine u suradnji s Akademijom umetosti iz Novog Sada i Udruženjem za unapređenje obrazovne razmjene između Kine i Srbije.

Izložba fotografija kineskih studenata

Studenti, autori ovih fotografija, imaju Fotografiju kao izborni ili obavezni predmet na Communication University of China i Shenyang Conservatory of Music and Jiujiang Universtiy.

Izložene fotografije su tematski raznolike - kod jednog dijela prepoznajemo ambijent Kine kroz prikazane elemente tradicijske arhitekture ili neke druge nacionalne simbole, a drugi dio fotografija, po temi i načinu realizacije,  pripada fotografskom stvaralaštvu općih ili univerzalnih karakteristika ili tema.

Motivi su  rasponu od klasičnih pejzaža prirode do širokih urbanih pogleda moćnih i velikih gradova, socijalne teme i nekoliko čistih  jednostavnih fotografskih eksperimenata koji istražuju bilježenje objekata u pokretu.   

I pored sveopće globalizacije u svijetu još uvijek ima pojedinaca i ideja koji žele graditi čvrste granice i nepremostive zidove i zato je ova izložba, tj. suradnja u njenoj realizaciji,  dobar primjer  kako se jednostavno potiru sve granice -  i političke, i ideološke, i ekonomske, i kulturološke i kako se uspostavlja komunikacija  na  platformi uvažavanja čovjeka, uvažavanja kreativnih statusa i pojedinca i naroda - ma tko od kuda dolazio i gdje se susretao i sa samim sobom i s drugim čovjekom.

Ova suradnja na realizaciji izložbe - Kina, Srbija, Hrvatska jest vremenski kratka, prostorno široka, a po ideji i sadržaju važna i moćna  jer se radi o mladim ljudima koji su trenutno u spirali akademskoga obrazovanja i koji će sutra po završetku svoga studija kreirati novi svijet i vjerujem da će u njega ugraditi i dio ovoga plemenitog iskustva - navodi Borislav Božić iz Fotokluba Rijeka.

Svečano otvorenje izložbe je u srijedu 17. srpnja u 19 sati u Galeriji Principij.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1