VIDEO: Mjesec hrvatske knjige

31.10.2017.

Ivana Bodrožić predstavila novu zbirku poezije u Gradskoj knjižnici Rijeka

Autor: Emilija Sekulić

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka 30. listopada gostovala je književnica Ivana Bodrožić. Premijerno je predstavila svoju novu zbirku poezije „In a Sentimental Mood“, ali se osvrnula i na svoj roman "Rupa" koji je svojedobno izazvao burne reakcije.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka 30. listopada gostovala je književnica Ivana Bodrožić te je tom prigodom premijerno predstavila svoju novu zbirku poezije „In a Sentimental Mood“. Također se osvrnula i na svoj roman

Ivana Bodrožić poeziju piše dugi niz godina te je za lirski prvijenac „Prvi korak u tamu“ (2005.) osvojila Kvirina i Gorana za mlade pjesnike. Najnovija zbirka „In a Sentimental Mood“ nije namijenjena samo ljubiteljima jazza poput same autorice (mnogi naslovi pjesama, kao i naslov zbirke, izravna su posveta velikim klasicima jazza), već svakome tko traži nešto malo osobnije, izvornije, neposrednije - ali opet emotivno.

Ivana Bodrožić, književnica čija su djela prevedena na desetak europskih jezika, posebno se osvrnula i na njen posljednji roman „Rupa“ koji je izazvao burne reakcije. Razgovor s Ivanom Bodrožić vodio je Nikola Petković, književnik, književni kritičar, sveučilišni profesor, esejist, publicist, urednik, prevoditelj i scenarist, predsjednik Hrvatskog društva pisaca.

Više u prilogu.