Film o legendarnom Leonardu Cohenu dolazi u Art-kino

14.02.2020.

Impulse festival donosi riječku premijeru dokumentarca "Marianne & Leonard: Riječi ljubavi"

U sklopu sedmog izdanja Impulse Festivala, 5. travnja na veliko platno Art-kina stiže nova riječka premijera "Marianne & Leonard: Words of Love", dokumentarni film o ljubavnoj priči Leonarda Cohena i Marianne Ihlen.

U sklopu sedmog izdanja Impulse Festivala, 5. travnja na veliko platno Art-kina stiže nova riječka premijera
Foto: Park Circus/Universal, Aviva Layton

''Marianne & Leonard: Words of Love'' najosobniji je i ujedno najromantičniji film u bogatoj dokumentarističkoj karijeri Nicka Broomfielda. Priča započinje na grčkom otoku Hydra 1960. godine, gdje su Leonard Cohen, tada još uvijek nepoznati pisac fikcije, i Marianne Ihlen, samohrana majka s mlađim sinom, postali dio zajednice umjetnika, pisaca i glazbenika emigranata. Nikada viđeni snimci koje su snimili Broomfield i legendarni dokumentarist D. A. Pennebaker na poseban način vrlo vjerodostojno prikazuju portret idiličnog boemskog života 60-ih godina prošlog stoljeća. Bilo je to vrijeme koje je ostavilo trajan trag i na Marianne i na Leonarda, čije će prijateljstvo trajati još pedeset godina prije njihove smrti 2016. godine.

Ulaznice kreću u redovnu prodaju od ponedjeljka, 17. veljače po cijeni od 25 kuna, dok članovi Filmskog kluba plaćaju 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Art-kina sat vremena prije prve projekcije i putem platforme ulaznice.hr.

Sedmo izdanje Impulse Festivala održava se od 30. ožujka do 5. travnja 2020. u Rijeci.
Događanja Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.