Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

11.01.2019.

Imate li fotografiju perivoja ispred Guvernerove?

Autor: Radio Rijeka

Ako želite doprinijeti stvaranju jedne nove izložbe u Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci, možete to učiniti ako imate staru obiteljsku fotografiju na kojoj je netko od vaših fotografiran u perivoju ispred Guvernerove palače.

Guvernerova palaca

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka ugošćuje izložbu Arheološkog muzeja Istre iz Pule pod nazivom "Arena i okolni parkovi - nekad i danas". Želja im je prezentirati i perivoj nekadašnje Guvernerove palače u kojoj je danas smješten muzej.

Skenirane fotografije možete dostaviti na e-mail: tamara@ppmhp.hr ili ih donijeti osobno u Muzej, a sve dodatne informacije možete dobiti na broju telefona 051/213-578.Palača je često bila glavni motiv fotografima pa se pojavila i na razglednici s "pozdravom iz Rijeke". Perivoj uglavnom samostalno nije fotografiran, a njegov je izgled samo djelomično vidljiv na rijetkim fotografijama što se čuvaju u Muzeju.

Ako imate neku takvu fotografiju, iz Muzeja vas mole da im pošaljete skeniranu ili do kraja siječnja donesete da je oni skeniraju, a original vrate.

Izvor: Radio Rijeka