VIDEO

16.01.2019.

Građani puni ideja za zeleniji pejzaž Rijeke

Autor: Betty Stojnić

U okviru kampanja Uključi se! projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture održan je još jedan sastanak Vijeća građana. Nakon prve javne sjednice za program Civilne incijative, ovoga se puta u RiHubu sastalo vijeće okupljeno za projekte ekološki orijentiranog programa Zeleni val.

U okviru kampanja Uključi se! projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture održan je još jedan sastanak Vijeća građana u RiHubu. Nakon prve javne sjednice za program Civilne incijative, ovoga se puta sastaje vijeće okupljeno za projekte ekološki orijentiranog programa Zeleni val.

Za svaki je program lutrijom odabrano 15 članova Vijeća građana. U slučaju Zelenog vala odlučivalo se između 20 valjanih prijava projekata za povećanje zelenih površina u gradu i slične ekološke inicijative koji će dobiti financijsku potporu za realizaciju. Vijeće putem direktne demokracije bira najkvalitetnije projekte te smo u razgovoru s članovima saznali više o prirodi predloženih promjena. Od većeg ulaganja u otvorene prostore za razonodu djece do novih parkova, sugestije objedinjuje želja za zelenijim pejzažem Rijeke.

Detaljnije možete saznati u video prilogu, a više o kampanji Uključi se! na web stranici projekta Rijeka 2020.