Video pirlog s otvorenja

11.06.2010.

Grad i voda, voda i grad - otvorenje izložbe PhotoRi kluba

Autor: Valentina Mišković

Povodom obilježavanja dana Sv.Vida u prostoru Filodrammatice otvorena Međunarodna izložba fotografije "PhotoRi". Riječ je o nizu fotografskih akcija koje se provode tijekom lipnja ove godine u Rijeci, u organizaciji Fotokluba Rijeka. Centralni je događaj Međunarodna izložba fotografija na temu Grad i voda, voda i grad.

Foto Valentina MIšković

Projekt PhotoRi osmislio je Borislav Božić, kao dugogodišnji organizator i voditelj fotokluba Rijeka, koji je i otvorio i predstavio Međunarodnu izložbu. Kaže da nije to samo izložba, već i jedna od akcija Fotokluba rijeka pod zajedničkim imenom PhotoRi.

Po prvi puta dodijelile su se dvije nagrade - jedna pod imenom poznata riječka fotografa Viktora Hreljanovića, te druga, koja nosi ime jednog od najzaslužnijih osoba za riječku i bivšu jugoslavensku fotografiju uopće, Đoke Milekića.

Nagradu Viktor Hreljanović je osvojila Leonilda Conti iz Osijeka, a nagradu Đoko Milekić Tatjana Mrvoš, članica PhotoRi kluba.

Nagradu Grand Prix osvojio je Virgil Vasil Milesnita iz Rumunjske, što znači da je osvojio sedmodnevni besplatni boravak u Rijeci s ciljem da snima, te da u jedan tjedan u nepoznatom gradu uspije uhvatiti ritam života.Na kraju tjedna biti će organizirana izložba istih fotografija.

Diplome su osvojili Zdenko Vukelić, čiju izjavu možete pogledati u priloženoj snimci, i Danica Mračević Jurišić

Također možete pogledati otvorenje te izjavu Tatjane Mrvoš.

 

U subotu, 12.lipnja se održava Photo buvljak u izložbenom prostoru Filodrammatice od 10 do 14 sati, gdje će biti moguće kupiti, razmijeniti, donirati ili pak samo izložiti stare fotoaparate, to jest svu skoro zaboravljenu analognu tehnologiju.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar