Drugo gostovanje

20.03.2018.

Gotovčeva izložba putuje u Sloveniju

Retrospektiva Tomislav Gotovac: Anticipator kriza - kuda idemo ne pitajte nakon velikog otvorenja u riječkom MMSU-u te gostovanja u češkom Ústí nad Labem House of Arts tijekom veljače, od 12. će travnja biti predstavljena i slovenskoj publici.

Nove prostore Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u petak, 22. rujna 2017. godine, otvorila je velika retrospektivna izložba performera i konceptualnog umjetnika Tomislava Gotovca „Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“, ujedno sastavni dio programa Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.

U Mestnoj galeriji Ljubljana do 10. lipnja bit će izložena stara i novija Gotovčeva djela, poznati projekti, filmovi i razni dokumenti, isječci iz novina, kolaži, akcije u javnom prostoru i drugo, s posebnim osvrtom na njegove radove iz ’70-ih godina 20. stoljeća. 

Podsjetimo, Gotovčeva izložba, kao sastavni dio programa Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020, otvorila je nove prostore Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci 22. rujna 2017. godine.