Udruga Arterarij

22.05.2019.

Gostovanje nagrađivane predstave "Pogledajme" u petak u galeriji "Kortil"

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij u suradnji s HKD na Sušaku najavljuje gostovanje nagrađivane predstave POGLEDAJME 24. svibnja u 20:00 u galeriji Kortil, Strossmayerova 1. Radi se o autorskom projektu Romana Nikolića u suradnji s izvođačem/icom Sindirelom Bobarić i Sinišom Senadom Musićem. Predstava je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za Izniman doprinos kazališnoj umjetnosti 2017.

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij  u suradnji s HKD na Sušaku najavljuje gostovanje nagrađivane predstave POGLEDAJME 24. svibnja u 20:00 u galeriji Kortil, Strossmayerova 1. Radi se o autorskom projektu Romana Nikolića u suradnji s izvođačem/icom Sindirelom Bobarić i Sinišom Senadom Musićem. Predstava je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za Izniman doprinos kazališnoj umjetnosti 2017. / Foto: press materijal
Foto: press materijal

“U strukturi predstave izvođači putuju između privatnog i izvedbenog – recitirajući i ponavljajući vlastite priče iz školskih klupa scenskog prostora kao da više nisu njihove. Pritom priče koje odabiru čine se na prvi pogled malim, nevažnima i običnima situacijama iz života, ali te situacije ispod svoje površine pršte strahovitim nasiljem”, navodi se u najavi.

Arterarij je usmjeren na uključivanje predstavnika marginaliziranih i stigmatiziranih grupa u umjetničke produkcije. Njegov cilj nije propaganda, već otvaranje umjetničkog prostora; demokratizacija produkcije; razbijanje granica i staklenih stropova. Arterarij izaziva status quo u društvu radom na promjenama u svom sektoru.

Ova produkcija istražuje i progovara o identitetu, društvenim odnosima temeljenima na percepciji identiteta te utjecaju kojeg uska percepcija identiteta uokvirena u predrasude ostavlja na društvene subjekte. Ova produkcija čini sasvim evidentnim ono što nas spaja, a ironizira, problematizira i prikazom posljedica kritizira ono što nas, naizgled, razdvaja.

Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture RH i Roma Education Fonda.ž

Ulaz na predstavu je slobodan!