Granice i globalna povezanost

02.03.2018.

Festival "Moje, tvoje, naše" ove godine o transnacionalizmu

Trinaesto izdanje interdisciplinarnog tematskog festivala "Moje, tvoje, naše" održat će se od 22. do 24. ožujka, u organizaciji udruge Drugo more i u okviru međunarodnog programa State Machines.

Internet

S ovogodišnjom temom transnacionalizma, festival će se kroz konferencijski i izložbeni program baviti proturječnostima suvremenog svijeta, čemu ponajviše svjedoči ogromna prisutnost granica između/unutar fizičkih prostora država u vremenu najveće globalne povezanosti u povijesti.

Festival počinje 22. ožujka otvorenjem izložbe u Malom salonu pod nazivom „Transnacionalizmi“ kustosa Jamesa Bridlea, jednog od vodećih suvremenih umjetnika i publicista koji se bavi načinima na koje digitalna i mrežna kultura ulaze u fizički svijet. Osim rada Juliana Olivera, koji je zasigurno najupečatljivije umjetničko ime, izložba će okupiti radove Jonasa Staala, Jeremyja Hutchisona, Helen Walker, Haruna Morrisona, Raphaela Fabrea, Daniele Ortiz i skupine Studio Folder.

Na konferencijskom dijelu festivala, 23. i 24. ožujka, domaći i međunarodni stručnjaci i umjetnici održat će prezentacije i međusobno raspravljati o temi transnacionalizma. Neki od govornika u velikoj dvorani Filodrammatice bit će Atossa Araxia Abrahamian, James Bridle, Aljoša Pužar i Gordan Bosanac. Ulaz je besplatan na sve programe.