VIDEO

06.03.2019.

Festival Indije u Rijeci: Publika uživala u tradicionalnoj indijskoj glazbi i plesu

Autor: Sanja Kapidžić

Festival Indije sinoć se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku predstavio riječkoj publici atraktivnim nastupom eksperimentalne skupine plesa Kathak koju predvodi talentirana plesačica Rachana Yadav Khanna, uz glazbenu pratnju četvorice glazbenika. Kathak je tradicionalni ples iz sjevera Indije i karakteristika mu je prepričavanje priča kroz ples.

Festival Indije sinoć se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku predstavio riječkoj publici atraktivnim nastupom eksperimentalne skupine plesa Kathak koju predvodi talentirana plesačica Rachana Yadav Khanna uz glazbenu pratnju četiri glazbenika. Kathak je tradicionalni ples iz sjevera Indije i karakteristika mu je prepričavanje priča kroz ples.

Ova izvedba jedna je od mnogih priredbi koje će se u sklopu Festivala Indije, u organizaciji Veleposlanstva Indije, tijekom ove godine održati diljem Hrvatske. Nakon izvedbe, posjetitelji su mogli isprobati neke od indijskih delicija te pogledati izložbu o Mahatma Gandhiju, pripremljenu u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U prilogu pogledajte kako izgleda indijski ples Kathak.