VIDEO

01.06.2018.

Festival europske kratke priče još jednom došao u Rijeku

Autor: Sanja Kapidžić

U srijedu, 30. svibnja, u Palachu je otvoreno riječko izdanje 17. festivala europske kratke priče (FEKP) koji, već drugu godinu zaredom, u Rijeku dovodi najbolje svjetske kratkopričaše. Prvog dana festivala održalo se čitanje "Priče o nasljeđu", a publici su se predstavili sjevernoirska književnica Jan Carson, nagrađivana belgijska spisateljica marokanskog podrijetla Rachida Lamrabet, jedan od najznačajnijih španjolskih autora srednje generacije Ignacio Martínez de Pisón, nigerijsko-britanski dobitnik Bookerove nagrade Ben Okri, hrvatski književnik Zoran Pilić i slovenska spisateljica Suzana Tratnik.

U srijedu, 30. svibnja, u Palachu je otvoreno riječko izdanje 17. festivala europske kratke priče (FEKP) koji, već drugu godinu zaredom, u Rijeku dovodi najbolje svjetske kratkopričaše. Prvog dana festivala održalo se čitanje pod naslovom
Nigerijsko-britanski dobitnik Bookerove nagrade Ben Okri

Sedamnaesto izdanje Festivala europske kratke priče, koji je ove godine od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu, Rijeci i Samoboru okupio niz istaknutih inozemnih i domaćih autora, posvećeno je nasljeđu. Povijest i geografija, nacija i kultura, spol i rod, svjetonazor i jezik, obitelj i religija, rasa i klasa, geni… sve su to teme oko kojih su organizatori okupili i u Rijeku doveli ponajbolje svjetske pisce, kako bi, između ostalog, svi mi čuli i neka neka druga 'nasljeđa'.

Riječki je program i dio programskog pravca Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a više o samom programu možete pogledati na službenim stranicama FEKP-a.