VIDEO

20.11.2017.

Fantasy roman "Izazov krvi" Vesne Kurilić predstavljen riječkoj publici

Autor: Emilija Sekulić

Knjiga “Izazov krvi” Vesne Kurilić, knjižničarke Gradske knjižnice Rijeka, predstavljena je riječkim ljubiteljima fantastike 17. studenog, u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka.

undefined

Prvi hrvatski suvremeni fantasy roman s vukodlacima napisala je svestrana Vesna Kurilić koja je za pisanje romana našla vremena između cosplaya, knjižničarenja, šivanja, sviranja i čitanja.

undefinedVesna je odrasla u Gradskoj knjižnici Rijeka, a nakon završenog fakulteta u Zagrebu, zaposlila se u knjižnici u kojoj je provela djetinjstvo. Rado će korisnicima Gradske knjižnice Rijeka preporučiti fantastične romane i uvesti ih u svijet fantastike kroz tuđe romane, ali ovaj put njena uloga bila je predstaviti knjigu koju je ona napisala.

Uz autoricu, o romanu je govorila i njegova urednica, zagrebačka spisateljica Mihaela Marija Perković. „Kod fantastičnih romana je još bitnije, nego kod običnih romana, da sve 'drži vodu'. Unutarnja logika svijeta, fabule, radnje i svih detalja u znanstveno-fantastičnom, fantasy ili horor romanu mora u svakom trenutku štimati. Ako to ne čini onda čitatelj teško prihvaća nadnaravne elemente“, objasnila je Perković.

Više u prilogu.