Bez buke i smrada biciklom do grada

18.09.2019.

E-bicikliranje u Rijeci: U RiHubu održana Revija zelenog filma uz panel diskusiju

„Bez buke i smrada e-biciklom do grada“ naziv je projekcije s panel diskusijom što se u organizaciji Tranzicijske inicijative Rijeka (TIR) održala u RiHubu u okviru Revije zelenog filma, a povodom Europskog tjedna mobilnosti.

„Bez buke i smrada biciklom do grada“ naziv je projekcije s panel diskusijom što se u organizaciji Tranzicijske inicijative Rijeka (TIR) održala u RiHubu u okviru Revije zelenog filma, a povodom Europskog tjedna mobilnosti.

Uz projekciju nekoliko kratkih filmova na temu biciklističkog prometa europskim gradovima kao što su Kopenhagen i Sevilja, Mladen Mladenović iz TIR-a održao je kratko uvodno izlaganje o izazovima i mogućnostima bicikliranja u Rijeci te rezultatima ankete među riječkim biciklistima.

„Bez buke i smrada biciklom do grada“ naziv je projekcije s panel diskusijom što se u organizaciji Tranzicijske inicijative Rijeka (TIR) održala u RiHubu u okviru Revije zelenog filma, a povodom Europskog tjedna mobilnosti.   Uslijedila je panel diskusija u kojoj su sudjelovali Marko Filipović, zamjenik riječkog gradonačelnika, Lorella Mekić i Neven Vulelija iz Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke, prof. dr.sc. Aleksandra Deluka-Tibljaš s Građevinskog fakulteta i predstavnici Sindikata biciklista i biciklističkih udruga, uz moderiranje Saše Vuksana, novinara Radija Rijeke.

Cilj diskusije je bio pronaći rješenje kako prilagoditi i poboljšati gradsku infrastrukturu kako bi bila čim više bila bike-friendly.

Ovaj ciklus projekta „Revija zelenog filma“ realizira se uz potporu programa Civilne inicijative koji je dio projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.