Vidimo se u Art-kinu

14.04.2015.

«Druga šansa» za ljubitelje trilera i mađarski fim «Bijeli Bog» u Art-kinu

Napeti danski triler «Druga šansa» u režiji Susanne Bier donosi priču o detektivskom paru koje iznenadni zadatak neočekivano izbaci iz rutinske svakodnevice. «Bijeli Bog» ozbiljna je mađarska drama o psima i društvu nagrađena s dvije nagrade na Cannesu.

Detektivi i najbolji prijatelji Andreas i Simon vode različite živote. Andreas se smirio s lijepom ženom i sinom dok se Simon, nedavno razveden, uglavnom opija u loklanom strip klubu. No, sve se promijeni kada dobiju zadatak, smiriti svađu para narkomana i tako se upletu u krug nasilja i droge. Izgledalo je kao rutinski zadatak sve dok Andreas u ormaru nije našao uplakanog sina narkomanskog para. Šokantno, potresno i napeto, ovo je drama o ljudima koji žive u nemogućim uvjetima.

Izvanrednu dramu nagrađenu Oscarom za najbolji film na stranom jeziku, «U boljem svijetu» Susanne Bier, imala je prilike pogledati i riječka publika 2011. godine u Art-kinu Croatia. Danski triler «Druga šansa» na repertoaru je Art-kina od 15. travnja.

Nagrađivana mađarska drama «Bijeli Bog» na repertoaru je Art-kina od 16. travnja. Lili je razmažena i bahata 13-godišnjakinja koja čini sve kako bi zaštitila svoga psećeg ljubimca Hagena, no njezin otac psa pušta na ulicu. Hagen i njegova lijepa vlasnica očajnički traže jedan drugoga dok Lili ne izgubi nadu. Očajnički se boreći da preživi, beskućnik Hagen se ubrzo pridružuje bandi pasa lutalica.

«Bijeli Bog» je nagrađen prošle godine na filmskom festivalu u Cannesu s dvije nagrade - Palm Dog, Un Certain Regard.