Banana Split Screen

10.10.2018.

Dorotea Škrabo o umjetničkim praksama u doba digitalne reprodukcije

Razgovorom "Umjetničke prakse u doba digitalne reprodukcije", koji će se u organizaciji udruge Drugo more održati u petak, 12. listopada u 20 sati u galerijskom prostoru Filodrammatice, započet će višemjesečna serija razgovora o netradicionalnim oblicima rada na internetu, naziva Banana Split Screen.

Razgovorom

Autori koncepta, Leo Kirinčić i Dorotea Škrabo, u narednim će mjesecima intervjuirati različite autore, umjetnike i prekarne radnike čiji proces rada izlazi iz okvira normalnog i tradicionalnog, ili se često uopće ne doživljava kao rad. Kroz razgovore će pokušati doznati na koji način autori oblikuju te procese, što ih na to tjera ili potiče, i na koji način kompenziraju utrošeno vrijeme.

Dizajnerica i umjetnica Dorotea ŠkraboKako ističu, „kao aktivni korisnici interneta i društvenih mreža, kontinuirano plivamo u moru sadržaja kojeg je svakim danom sve više. Skrolajući beskonačne količine informacija, gotovo se nikada ne pitamo tko taj sadržaj stvara, tko su ti pojedinci i na koji način koriste taj sadržaj za svoju ili tuđu promociju“.

Gošća prvog razgovora je dizajnerica, umjetnica i „internet-zabavljačica“ Dorotea Škrabo, koja će zajedno s dizajnerom Leom Kirinčićem ujedno imati ulogu voditeljice. Dorotea koristi svoj Instagram profil kao svojevrsni portfolio, koji joj je, između ostalog, pomogao u dobivanju posla umjetničke direktorice u jednom slovenskom start-upu. U razgovoru će otkriti kako doživljava svijet Instagrama i koliko joj je važan u poslovnom smislu.

Ulaz je slobodan, a više doznajte na ovoj poveznici.