Dom mladih će u Art-kinu predstaviti 15 kratkih filmova

01.02.2017.

Dom mladih u Art-kinu

U četvrtak, 2. veljače s početkom u 18 sati Dom mladih će u Art-kinu predstaviti 15 kratkih filmova nastalih video-filmskoj radionici pod vodstvom Josipa Šarlije. Ulaz je slobodan.

art kino

Filmovi koji će biti prikazani na velikom platnu Art-kina su «Moja Rijeka», «Poštapalice», «Slowmotion», «Ima vremena», «Krici iza vrata», «Ljudi bez adrese», «Mia Negovetić», «Darko», «Ljubav i ljubomora», «I rogati plaču», «Dosada», «Gledajući prema nebu», «Auto škola», «Legenda o kosom tornju» i«Dnevnik».

Video-filmska radionica Doma mladih ima tradiciju dugi niz godina. Posljednjih dvadeset godina voditelj je Josip Šarlija, dugogodišnji profesor Doma mladih koji svojim znanjem, stručnošću okuplja u radionicama osnovnoškolsku djecu iz škola grada Rijeke, ali i iz škola Primorsko goranske županije. U Video radionici djeca stječu znanja o medijskoj kulturi, filmu kao spoju umjetnosti i moderne tehnologije, usvajaju osnovna znanja i pojmove o filmu, upoznaju se s kamerom te njenim mogućnostima,  programom za montažu, pišu scenarije i knjige snimanja. Poticanjem kreativnosti i stvaralaštva kod polaznika nastoji se razviti i njegovati ljubav prema filmu i filmskoj umjetnosti. Zadatak svakog polaznika je da osmisli ideju za film te kao i njegovu konačnu realizaciju. Polaznici Video radionice sudjeluju svake godine na Reviji koje organizira Hrvatski filmski savez, gdje postižu značajne rezultate već duži niz godina.

Vidimo se u Art-kinu.