VIDEO

12.11.2018.

Dodjelom nagrada otvorena izložba fotografija "Županija u jednom danu 2018."

Autor: Damir Jevtić

Uz dodjelu nagrada najboljim autorima, u Galeriji Principij u subotu, 10. studenog 2018. godine, otvorena je već tradicionalna izložba fotografija pod nazivom „Županija u jednom danu 2018.“, u organizaciji Fotosaveza Primorsko-goranske županije. Ove godine prva nagrada pripala je Rebeki Legović za kolekciju fotografija „Ni na nebu ni na zemlji“. Drugu nagradu osvojio je Goran Grudić za fotografiju „Ispovijed“, a treću Đordano Bucci za set podvodnih fotografija.

Uz dodjelu nagrada najboljim autorima, u Galeriji Principij u subotu, 10. studenog 2018. godine, otvorena je već tradicionalna izložba fotografija pod nazivom „Županija u jednom danu 2018.“, u organizaciji Fotosaveza Primorsko-goranske županije. Ove godine prva nagrada pripala je Rebeki Legović za kolekciju fotografija „Ni na nebu ni na zemlji“. Drugu nagradu osvojio je Goran Grudić za fotografiju „Ispovijed“, a treću je primio Đordano Bucci za set podvodnih fotografija.

Na natječaj je prijavljena 581 fotografija od 96 autora u 116 prijava na proljetnom i jesenjem fotografiranju Županije. Za izložbu je izdvojeno 90 fotografija od 74 autora. Specifičnost ovog natječaja je u tome što se može snimati samo jedan dan u proljeće i jedan dan u jesen i u pravilu je to nedjelja. Ove godine fotografiralo se 15. travnja i 14. listopada.

Značaj ovog projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj fotografskoj zbirci. Time sami građani sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1