V I D E O

10.07.2018.

Dizajn s feedbackom – Ozeha: Zagreb – Rijeka ’45-’48-’90-’95

Autor: Sanja Kapidžić

U ponedjeljak, 9. srpnja, u Galeriji Kortil, otvorena je izložba Dizajn s feedbackom – Ozeha: Zagreb – Rijeka ’45-’48-’90-’95. Riječ je o značajno proširenoj verziji izložbe izvorno održane u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva krajem 2016., koja se bavi poviješću jedne od prvih i najvećih oglašivačkih agencija u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji od sredine prošlog stoljeća do sredine 90-ih godina.

Riječ je o značajno proširenoj verziji izložbe izvorno održane u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva krajem 2016., koja se bavi poviješću jedne od prvih i najvećih oglašivačkih agencija u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji od sredine prošlog stoljeća do sredine 90-ih godina.

Izložba je koncipirana kroz četiri poglavlja koja vremenski prate formativno i zrelo razdoblje djelovanja nekada najveće agencije za propagandu i marketing na našem prostoru.

Riječka izložba zadržava koncepciju i osnovnu strukturu zagrebačkog postava, a njeni autori, Alira Hrabar Oremović i Slavko Henigsman, još su detaljno istražili i predstavili djelovanje Ozehine prve filijale, osnovane u Rijeci još 1948. godine.

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1