Najavljen 12. međunarodni festival književnosti

07.11.2019.

"Dani prijatelja knjige" od 8. do. 10. studenog u Rijeci i Opatiji

Autor: Angela Maksimović

Dvanaesti Međunarodni festivala književnosti "Dani prijatelja knjige" ove će se godine održavati od 8. do 10. studenog u Rijeci i Opatiji, najavili su danas na konferenciji za medije Valerio Orlić i Srđan Duhović.


Srđan Duhović i Valerio Orlić

Program Dana prijatelja knjige započinje u petak, 8. studenog, u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke predstavljanjem časopisa „Književno pero“, broj 16, te predstavljanjem dobitnika istoimene nagrade Hrvatskog književnog društva: Giacoma Scottija, Slavke Klikovac, Safete Osmičić, Julijane Plenča, Darka Petrova, Vladanke Cvetković, Tatjane Jedriško Pančelat, Čedne Radinović Lukanović i Safera Grbića.

Dobitnik nagrade za životno djelo Giacomo Scotti te dobitnica međunarodne nagrade za povezivanje kultura i društava Slavka Klikovac iste večeri u 19 i 30 sati bit će gosti svečanog otvorenja Dana makedonske kulture, u organizaciji MKD-a Ilinden.

Program se nastavlja u subotu, 9. studenog, s početkom u 11 sati u Opatiji, u Kulturnom domu Zora, gdje će se predstaviti hrvatske, srpske, crnogorske, bosansko-hercegovačke i slovenske književnosti, uz promociju knjiga i društvo književnika Srđana Duhovića, Anta Gregoreva Jurina, Anđele Popov, Miloša Miloradova Šćepanovića, Vladanke Cvetković, Mihada Mešića, Majde Zukić, Alme Omeragić, Zdravka Kokanovića Kokija. U Švicarskoj kući u parku Angiolina od 13 i 30 sati također će se moći pogledati izložba Monike Czedly „Modni ormar carice Sisi“.

U subotu, u 19 sati, program se vraća u Rijeku u prostorije Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke (Zagrebačka 6A) gdje će biti predstavljena nova knjiga Safeta Osmičića i Dimane Ivanove, zbornik "U mreži stiha 3" te rad Hrvatskog književnog društva Ogranak Zadar.

Dani prijatelja knjige završavaju se u nedjelju, 10. studenog, u 11 sati, petim Haiku susretom "U spomen na Borivoja Bukvu" na Trsatskoj gradini.