VIDEO

05.11.2018.

Čarobni vrt u Kortilu: Svjetlosnim instalacijama počela 23. revija lutkarskih kazališta

Autor: Sanja Kapidžić

Dvadeset treća Revija lutkarskih kazališta počela je u petak, 2. studenoga 2018., izložbom interaktivnih svjetlosnih instalacija "Čarobni vrt" u Galeriji Kortil, dijelu pratećeg programa revije. Autor ove izložba je Visualia Group iz Pule a sastoji se od tri instalacije: Čarobni vrt, Carstvo svjetla i muzike te WARP!

Dvadeset treća Revija lutkarskih kazališta počela je u petak, 2. studenoga 2018., izložbom interaktivnih svjetlosnih instalacija

Čarobni vrt zamišljen je kao svjetlosna instalacija koja spaja prirodnu ljepotu s tehnologijom svjetla i zvuka. Ova interaktivna instalacija predstavlja magičan vrt biljaka i svjetlosnih gljiva koje oživljavaju aktivacijom kontrolnog senzora i zadivljuju kombinacijom audiovizualnog efekta.

Carstvo svjetla i muzike interaktivna je i zabavna instalacija, a predstavlja spoj glazbe i svjetla. Instalacija je zamišljena kao ponuda glazbenih instrumenata koje je moguće svirati na zabavan način. Posjetitelj stvara vlastitu kombinaciju tonova, a eksperimentiranjem glazbenim instrumentima oživljava se zvučni i svjetlosni efekt.

WARP! je interaktivna svjetlosna instalacija natjecateljskog karaktera u obliku dva sobna bicikla postavljenih jedan do drugog; prvi natjecatelj koji pedaliranjem stigne do cilja (vrha), obojit će cijeli krov ‘svojom’ bojom te se potom događa kratki svjetlosni performans.