Unplugged nastup na vRIsku

07.05.2013.

Boris Dežulović i Zoran Predin na vRIsku

Ovogodišnji program 6. Riječkog sajma knjiga vRIsak iznimno je bogat. U utorak, 7.svibnja, na sajmu nastupaju dva gosta iz regije. Najprije će u 18 sati u prostoru Filodrammatice (Korzo 28, prvi kat) nastupiti poznati beogradski kritičar Teofil Pančić, koji će predstaviti svoju, tek jučer objavljenu knjigu, „Aleja Viktora Bubnja“, o svom odrastanju u Zagrebu, a u 19.30 sati u istom će prostoru biti predstavljen roman Faruka Šehića „Knjiga o Uni“, koji je dobio regionalnu nagradu Meša Selimović za najbolji roman godine.

Voditelji Sajma najavljuju iznimno zanimljiv program i za srijedu, 8. svibnja. U 19.30 sati Slavenka Drakulić predstavit će svoj roman „Optužena“. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Zdravko Zima, Nadežda Čačinović i Drago Glamuzina.

Program će se nastaviti na noćnoj sceni Riječkog sajma knjiga, u klubu Pepe Rosso, gdje će u 21 sat zajednički nastupiti Boris Dežulović i Zoran Predin kako bi predstavili najnoviju Dežulovićevu knjigu „Rat i mir“. Riječ je o kolumnama o kompleksnim hrvatsko-slovenskim odnosima koje je Dežulović godinama ispisivao u slovenskim novinama, a riječkoj će publici zasigurno biti jako zanimljivo vidjeti i čuti kako će o tim tekstovima iz slovenskog kuta govoriti i pjevati Zoran Predin, slovenska rock legenda.