Autorica u gostima

25.10.2018.

Boba Đuderija stiže u Gradsku knjižnicu Rijeka

Omiljena autorica brojnih riječkih čitateljica i čitatelja, Boba Đuderija, gostovat će u petak, 26. listopada, u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti), gdje će predstaviti svoj stvaralački opus, kao i jedinstven (i nadasve dobro primljen) smisao za humor.

U petak, 9. prosinca, u knjižničnom ogranku na Trsatu, predstavljena je knjiga “Zovem u vezi posla” splitske autorice Bobe Đuderije. Na predstavljanju su uz autoricu sudjelovali i  moderatorica Jasenka Alić-Tadić, urednik Dragan Ogurlić i glumac Ranko Lipovščak. Ovom promocijom ujedno je otvorena sezona gostujućih autora u novouređenom prostoru Ogranka Trsat Gradske knjižnice Rijeka.
Boba Đuderija već je gostovala pred riječkom publikom

Na našim se policama proslavila naslovima “Zovem u vezi posla” i “Marčelina” te preciznim prikazom hrvatske svakodnevice, u kojem se svi možemo prepoznati. Njezino ranije gostovanje u Gradskoj knjižnici Rijeka djelovalo je terapeutski, a ne dvojimo da će tako i biti i u Mjesecu hrvatske knjige 2018.

O sebi kaže...

"Ništa me u životu nije tako spasilo ka ta moja vlastita smrt, jer bi me bez nje život slomija... Ukratko, šta ću van reć: Da mi nije smrti, možda već odavno ne bi bila živa."

Rekli su o Bobi…

Kako je Boba u stalnom dijalogu sa sobom, čitateljima i stvarnošću, njeni su dijalozi koloritni, nabijeni emotivnim doživljajem sugovornika i ne samo da ih čitamo, čujemo nego i vidimo sa svom pratećom mimikom, upravo kao gledatelji pred pozornicom.

Gostovanje se odvija u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka uz sponzorsku podršku Ine.