VIDEO

05.11.2018.

Bizarna opereta "Petar Kuštravi" otvorila Reviju lutkarskih kazališta

Autor: Damir Jevtić

Predstavom "Petar Kuštravi" u produkciji Slovenskog narodnog kazališta Nova Gorica u HKD-u na Sušaku, u subotu, 3. studenoga 2018., svečano je otvorena 23. revija lutkarskih kazališta. Ovu "bizarnu operetu" režirala je Ivana Đilas, a dramaturginja je Ana Kržišnik Blažica.

Predstavom „Petar Kuštravi“ u produkciji Slovenskog narodnog kazališta Nova Gorica iz Slovenije u HKD-u na Sušaku, u subotu, 3. studenoga 2018., svečano je otvorena 23. revija lutkarskih kazališta. Ovu „bizarnu operetu“ režirala je Ivana Đilas, a dramaturginja je Ana Kržišnik Blažica.

„Petar Kuštravi“, u hrvatskom prijevodu poznat kao „Janko Raščupanko“, jedan je od najomiljenijih junaka njemačke dječje literature, kojega je u 19. stoljeću izmislio Heinrich Hoffmann. U predstavi bizarne priče govore o lošem ponašanju djece i potencijalnim opasnim posljedicama. Dijete koje ne želi jesti gubi na težini sve dok ne umre; drugo koje ne gleda svoje korake pada u vodu i gotovo se utopi; djevojčica koja se igra zabranjenim šibicama izgori… U pričama, strah je alat za podučavanje djece dobrom ponašanju i poslušnosti. Ova neuobičajena predstava namijenjena mladim ljudima i odraslima očarava groteskno-morbidnim pojačavanjem dobro poznatih priča i crnog humora.

Uz brojne posjetitelje, otvaranju su prisustvovali ravnateljica GKL-a Rijeka Magdalena Lupi Alvir, direktorica Rijeke 2020 Emina Višnjić i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.