FOTOGALERIJA

29.09.2016.

Belgijski umjetnik Isaac Cordal po Rijeci postavio skulpturalne minijature

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci ove godine po četvrti put organizira program Spajalica / Umjetničke intervencije u javnom prostoru. Nakon španjolskog street art umjetnika Sebasa Velasca koji je oslikao fasadu u blizini Trsatskih stuba, u Rijeku su stigli i Isaac Cordal, belgijski umjetnik španjolskog porijekla poznat po skulpturalnim minijaturama koje smješta u realni gradski prostor i zatim ih fotografira, te poznati hrvatski ulični umjetnik Lonac.

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci ove godine po četvrti put organizira program Spajalica / Umjetničke intervencije u javnom prostoru. Nakon španjolskog street art umjetnika Sebasa Velasca koji je oslikao fasadu u blizini Trsatskih stuba, u Rijeku su stigli i Isaac Cordal, belgijski umjetnik poznat po skulpturalnim minijaturama koje smješta u realni gradski prostor i zatim ih fotografira, te poznati hrvatski ulični umjetnik Lonac.

Ove godine program se odvija u gradskim prostorima od kompleksa bivše tvornice Rikard Benčić pa sve do Rječine i njezinih nevidljivih zona. Umjetničke intervencije tematski se dotiču tri okosnice koncepta Rijeka 2020: voda, rad i migracije, a na repertoaru su performansi, murali, intervencije i jedan koncert iznenađenja kojim će se zatvoriti ovogodišnja Spajalica krajem rujna. Umjetničke intervencije pojavljuju se tiho i bez prethodne najave, zadržavajući osnovnu ideju neposredne komunikacije s prostorom i zajednicom.