Dječji festival "Tobogan"

05.07.2019.

"Avanture maloga Juju" još jednom oduševile publiku GKL-a Rijeka

U četvrtak, 4. srpnja 2019. u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, pred mnogobrojnom publikom održala se još jedna izvedba predstave Avanture maloga Juju, autorica: Ivane Đula i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama).

Foto: Karlo Čargonja.
Foto: Karlo Čargonja

Zajedno s glumcima GKL-a Rijeka, publika ušla u svijet mame Kukunke i tate Tarante te maloga Jujua koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Svaki dan provodi u zoološkom vrtu, no jedne se životinje boji – krokodila.

Mali Juju, kao i svako dijete pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, gaji neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati prevladati ih, pitanja su koja postavlja ova vesela i ritmična predstava te pomaže da odgovor nađe svatko za sebe.

Dječji festival Tobogan traje do 10. srpnja i dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.