Uz Gotovčevu retrospektivu, koncerti i performansi

21.09.2017.

Atraktivno otvorenje novog riječkog MMSU-a, svi su pozvani!

U petak, 22. rujna 2017., u novim prostorima Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, bit će otvorena retrospektivna izložba „Tomislav Gotovac: Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“.

U petak, 22. rujna 2017. u novim prostorima Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, bit će otvorena retrospektivna izložba „Tomislav Gotovac: Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“.

Program otvorenja započinje u 19.00 sati performansom ispred zgrade Muzeja na staroj lokaciji u Dolcu odakle će švicarska umjetnica Milo Moiré izvesti akciju u javnom prostoru krećući se prema zgradi Muzeja na novoj lokaciji u Benčiću. 

Svečanost otvorenja izložbe održat će se u 20.00 sati u novouređenim prostorima MMSU-a u Benčiću, a bit će popraćena glazbenim programom u dvorištu kompleksa Benčić koji kreće već u 19 sati te performansom u trajanju, meksičke umjetnice Lale Nomade, u prizemlju H-objekta.

Nakon otvorenja i razgleda izložbe, program se nastavlja nastupom riječkih rock bendova u dvorištu kompleksa Benčić.

Izložba Tomislava Gotovca prva je retrospektivna izložba ovog umjetnika koja nastaje sedam godina nakon njegove smrti i donosi presjek šezdeset godina duge umjetničke prakse. Izložba uključuje različite medije i različite umjetnikove faze, kombinirajući ranije sa starijim radovima, manje poznate s ključnim djelima, autorove akcije s njihovim produžecima u novinama i dokumentima sudskih procesa. Izložba je dio programskog pravca Doba moći projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.

Izložba ostaje otvorena do 26. studenog 2017. Ulaz na izložbu se ne naplaćuje i slobodan je za sve posjetitelje i građane.