VIDEO

22.09.2017.

Art kamp Empeduja: Za Antonija Lauera plaža i spomen-ploča

Autor: Damir Jevtić

U srijedu, 21. rujna 2017., održao se treći po redu Art kamp Empeduja, ove godine u cijelosti posvećen performeru i konceptualnom umjetniku Tomislavu Gotovcu. Manifestacija je u uvod u njegovu retrospektivnu izložbu „Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“, koja se 22. rujna otvara u novim prostorima Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) u kompleksu Benčić.

U srijedu, 21. rujna 2017., održao se treći po redu Art kamp Empeduja. Manifestacija je uvod u veliku retrospektivnu izložbu performera i konceptualnog umjetnika Tomislava Gotovca „Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“, koja se 22. rujna otvara u novim prostorima Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) u kompleksu Benčić.

Za trajanja Art kampa Empeduja plaža Bivio proglašena je plažom Antonija Lauera, a sve je započelo preformansom Damira Čargonje Čarlija koji je u Laginjinoj ulici izveo skidanje i postavljanje spomen-ploče Gotovcu a.k.a. Laueru. Naime, u toj ulici Antonio Lauer živio je tijekom ljeta 2005. i napravio rad „Ljeto u Laginjinoj 23“, koji će biti prezentiran na Gotovčevoj retrospektivi u MMSU.

Program se nastavio na Biviju gdje su se održali mnogi performansi, umjetničke akcije, projekcije filmova, tribina i glazbeni koncert.