Plaza de tango

13.07.2015.

Argentinski ritmovi zagrijali riječki Principij

Autor: Zoran Krušvar

U sklopu Riječkih ljetnih noći na riječkom Principiju održan je 9. i 10. srpnja program "Plaza de tango" u kojem su sudjelovali ansambli Talijanske drame i Baleta HNK-a Ivana pl. Zajca, te plesači Plesnog studija Como Tango.

Plaza de tango

Ovaj zanimljiv projekt predstavlja publici glazbu, ples, pjesmu i glumu, ali i više od toga. Suradnju su ponudili i ugostitelji pa je tako prigodnu ponudu pripremio Bar Bar, ali i bistro La Rose. Publika se tako mogla uključiti svim osjetilima, pa čak i sudjelovati u programu i naučiti nekoliko plesnih koraka.

U prvom dijelu večeri Talijanska drama izvela je komad "Por una cabeza" u dramaturgiji Giuseppea Nicodema i Nataše Antulov, što se temelji na predstavi "El dia que me quieras". Uz glumce Leonoru Surian, Oliveru Baljak, Alidu Delcaro i Giuseppea Nicodema, nastupili su i glazbenici Mirko Satto na bandoneonu i Fabio Montomoli na gitari, te Laura i Marko Gudelj iz Plesne škole ComoTango. U drugom dijelu nastupio je riječki baletni ansambl, s predstavom "Don’t Just Tango" za koji je koreografiju osmislio Argentinac Pablo Fermani. Na glazbu Sebastiana Garcije Ferra plesali su Cristina Lukanec, Marta Kanazir, Sabina Voinea Vukman, Anca Zgurić, Irina Kӧteles, Tamara Szilagyi, Marta Voinea Čavrak, Tanja Tišma, Andrei Kӧteles, Daniele Romeo, Balint Raucher, Joseph Cane, Owen Lane i Svebor Zgurić.

Kratku snimku s Principija pogledajte u prilogu.