VIDEO: Sjedinjene Države Levanta

11.12.2017.

Arapski književnici gostovali na Reviji malih književnosti u Ex Librisu

Autor: Emilija Sekulić

U sklopu Revije malih književnosti, godišnje manifestacije posvećene književnim scenama koje su nepoznate hrvatskoj publici, 8. prosinca 2017., u antikvarijatu Ex Libris, predstavilo se sedmero arapskih književnica i književnika iz Sirije, Libanona, Jordana i Palestine.

U sklopu Revije malih književnosti, godišnje manifestacije posvećene književnim scenama koje su nepoznate hrvatskoj publici, 8. prosinca 2017., u antikvarijatu Ex Libris, predstavilo se sedmero književnica i književnika iz Sirije, Libanona, Jordana i Palestine.

Program Sjedinjene Države Levanta, zajednički je program festivala Revije malih književnosti i Human Rights Film Festivala koji se od 5. do 10. prosinca održava u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku i Vukovaru.

U sklopu središnjeg programa Revije malih književnosti, Riječanima se predstavilo sedmero književnica i književnika iz Sirije, Libanona, Jordana i Palestine s impresivnim biografijama - Khaled Khalifa, zabranjivani sirijski romanopisac i scenarist koji odbija napustiti zemlju, mladi jordanski pisac Maan Abu Taleb koji piše o vezi muzike i sporta te je osnivač i urednik Ma3azef.com, vodećeg glazbenog web magazina u arapskom svijetu, palestinska pjesnikinja Asmaa Azaizeh, sirijsko-kurdski pjesnik, prevoditelj, liječnik i aktivist Golan Haji, libanonsko-egipatska književnica i novinarka Sahar Mandour, palestinska prozaistica i istraživačica Adania Shibli i libanonski profesor političkih znanosti i povijesti Fawwaz Traboulsi.

Revija u Ex Librisu odvijala se u suradnji s EPK-Rijeka 2020 kao dio programskog pravca „Kuhinja“.

Više u prilogu.