Gradsko kazalište lutaka Rijeka

15.10.2019.

24. revija lutkarskih kazališta od 4. do 11. studenoga

Na ovogodišnjoj, 24. po redu Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, od 4. do 11. studenog sudjelovat će šest hrvatskih i pet inozemnih kazališta, iz Slovenije, Finske, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine, najavilo je Gradsko kazalište lutaka Rijeka. Neke od predstava dio su programa Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Tijekom više od 20 godina postojanja, revija je izrasla u međunarodnu manifestaciju iznimne kvalitete i svake godine iznova okuplja respektabilne lutkare i lutkarska kazališta iz Hrvatske i inozemstva.

Kao popratni program ove će se godine održati izložbe "90 godina UNIMA-e" autora Livije Kroflin i Ivana Špoljareca te "Lutke osvajaju Hrvatsku 1920." autorice Antonije Bogner Šaban, zatim dječja lutkarska radionica i igraonica te predstava u nastajanju "Carevo novo ruho" u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Lutkovnog gledališča Maribor.

Program revije održavat će se u Gradskom kazalištu lutaka i Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci, a sve informacije o predstavama i programu Revije dostupne su na stranici www.gkl-rijeka.hr.

Pretprodaja ulaznica po povoljnijoj cijeni počinje 14. listopada i traje do 19. listopada, a rezervacija i prodaja ulaznica po redovnoj cijeni počinje 21. listopada 2019. godine.

Rezervacije i prodaja ulaznica vrše se na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3) na broj 051 325 690 ili na mail blagajna.gklri@gmail.com.