Karte, molim!

19.11.2015.

Marko Dejanović dobitnik književne nagrade "Janko Polić Kamov"

Autor: Zoran Krušvar

17. studenog u prostoru kluba Palach, dodijeljena je književna nagrada "Janko Polić Kamov". Osvojio ju je Marko Dejanović za roman "Karte, molim!" Nagradu je uručio zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, a u ime autora preuzeo ju je urednik Ivan Sršen.

Marko Dejanović dobitnik književne nagrade Janko Polić Kamov

Nagradu "Janko Polić Kamov" pokrenulo je Hrvatsko društvo pisaca, a dodjeljuje se za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10.000 Kn i statue. Dodjeljuje se ponajprije za književnu izvrsnost, ali budući da nagrada slavi iznimno nasljeđe Kamovljeva opusa, nakana joj je poticati književnu inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu.

Dodjela nagrade u Palachu započela je zabavnom nagradnom igrom po uzoru na "Kviskoteku", a u kojoj su sudionici morali pogoditi tko je od četiri ponuđene osobe Janko Polić Kamov. Kandidati su bili odvjetnik Ljubo Kostić, glumac Alen Liverić, rektor Pero Lučin te glazbenik Zoran Prodanović Prlja koji se na kraju pokazao pravim odabirom. Nakon toga pristupilo se proglašenju dobitnika nagrade, koja je na kraju otišla u ruke Marka Dejanovića, za roman "Karte, molim!". Kako Dejanović nije mogao doći, nagradu je u njegovo ime preuzeo urednik Ivan Sršen. Program je vodio predsjednik HDP-a Nikola Petković, a publici su se obratili pročelnici Ivan Šarar i Valerij Jurešić.

Nakon dodjele, na pozornicu se popeo "Blagdan band" te večer završio svirkom.

Kako je to izgledalo, pogledajte u prilogu.