VIDEO: "Jalova"

10.12.2013.

Netipična predstava teatra Trafik počela igrati u Filodrammatici

Autor: Zoran Krušvar

Autorica teksta i redateljica, Magdalena Lupi Alvir, priredila nam je predstavu koja izravnije, naglašenije i konkretnije adresira pojedini društveni problem, nego što smo do sada navikli gledati u djelima teatra Trafik.

"Jalova" je zamišljena kao dio triptiha, nastalog u suradnji KUD - a "Borza" iz Maribora i nekolicine hrvatskih autorica. Obzirom na format same predstave koji dopušta samostalno izvođenje, "Jalova" je zaživjela kao zasebna predstava, izvan triptiha. Daria Lorenci Flatz i Marin Alvir (koji je ujedno skladatelj i izvođač glazbe u predstavi) pred publiku iznose priču o neplodnoj ženi i raznim situacijama koje iz toga proizlaze. Posebna je kritika iznesena na restriktivni zakon o medicinski pomognutoj oplodnji, koji je bio na snazi u trenutku koncipiranja predstave.

"Jalova" se može pogledati u dvorani "Filodrammatice", svaku večer u 19:30, do 14. prosinca. Što je za našu kameru rekla glumica Daria Lorenci Flatz te kako je izgledala izvedba u "Filodrammatici", doznajte iz priloga.