Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Energo uopće ne održava rasvjetu!

Energo uopće ne održava rasvjetu!

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 19.10.2018. 14:25

Javna rasvjeta u Rijeci nikada nije bila u gorem stanju. Na moju prijavu preko web obrasca, nisu popravili rasvjetu već 2 mjeseca!
Opis "Osječka, preko puta garaže Čistoće s Kaufland reklamom" nije dovoljan?

Dva doma zdravlja preko puta zatvora u Ri, dentalna medicina i zgrada prijeko i dva svjetla ispred ne gore, stepenice u mraku, već par mjeseci i ljudi svijetle moitelom ili ako idete tamo na mamografiju, ultrazvuk i sl. kupite bateriju jer poslije 18 sati na dalje gacate po mračnim stubama do ceste. sve dok netko ne slomi nogu ili se posklizne po tim stubama, pa će nažalost onda promjeniti sijalicu.. Ista stvar uz Rječinu sa Sušačke strane 5 svjetala ne svijetli od mosta prema luci i sad je to novi naziv "Mračna ulica"

Osječka kružni tok, Osječka prije skretanja za Brodokomercova sklatišta je rasvjeta u stablima pa se ne vidi.


1. Zanima me koliko osoba Energo ima zaposlenih na održavanju javne rasvjete i pratećim poslovima (uključujući rukovoditelje i referente) te kolika im je prosječna plaća?

2. Zašto i kako to da Energo obavlja taj posao a ne neka privatna firma za manje novaca koja bi to bolje obavljala kao recimo u Zagrebu?

3. Isto tako zanima me zašto se tako kasno rasvjeta pali i zašto više nema polunoćnog režima (gdje su u nekim ulicama gasila svaka druga lampa nakon cca 22.30h do 5h ujutro)?

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. zamp

  24.10.2018.

  Znači reklama od Kauflanda je svijetlila i prije nego što je žarulja pregorila i poslije.
  A sada su napokon promijenili žarulju ali su iskopčali reklamu Kauflanda.
  Već vidim da će se pokušati izvući da im je ona nešto smetala što je neistina.

 2. gradska-uprava

  25.10.2018.

  Poštovani,
  zahvaljujemo Vam na dojavi kvara na javnoj rasvjeti. Prvotna prijava za kvar u Osječkoj ulici kod kućnog broja 62 zaprimljena je 8. kolovoza ove godine te je nalog obrađen dan poslije. Prilikom popravka ispravnost svjetiljke ispitana je paljenjem preko agregata. Nakon toga Energo više nije evidentirao ni jednu dojavu o neispravnosti. U Energu navode kako postoji mogućnost da se nakon popravka kojim je zamijenjena žarulja, dogodio i neki drugi tehnički problem poput kvara na propaljivaču, prigušnici, regulatoru, dijelovima ožičenja ili nekoj drugoj komponenti, a nije ga bilo moguće utvrditi prilikom prvog popravka ili se dogodio naknadno, jer je svjetiljka radila prilikom ispitivanja.
  Neposredno nakon Vaše ponovne prijave otvoren je nalog za hitan popravak koji će biti obavljen u sklopu redovnog održavanja javne rasvjete Grada Rijeke. Ostale navedene lokacije također ćemo obići i ukloniti neispravnosti.
  Što se tiče nepoželjne vegetacije koja zaklanja rasvjetu, o tome je obaviještena Direkcija za komunalno redarstvo kako bi u djelokrugu svoje nadležnosti poduzeli odgovarajuće mjere i naloži vlasniku orezivanje grana, s obzirom da teren nije u vlasništvu Grada Rijeke.
  Paljenje i gašenje javne rasvjete u nadležnosti je HEP-a i obavlja se automatski iz njihovog dispečerskog centra. Na vrijeme paljenja Grad Rijeka ne može utjecati. Gašenje dijela rasvjete u 22 sata u većem je dijelu izmijenjeno u smislu da svjetiljke nove generacije imaju regulator koji svjetiljku ne gasi, već prigušuje snagu tako da svjetiljka od primjerice 250 W svijetli snagom od 150 W. Time se željelo izbjeći gašenje rasvjete kako bi razina rasvijetljenosti bila jednolika.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.