Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Energo prerano uključuje grijanje

Energo prerano uključuje grijanje

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 24.10.2017. 14:06

Energo bi trebao uključiti grijanje nakon što tri uzastopna dana bude u 21h 12C ili niže. Prema podacima DHMZ, tri uzastopna dana nije bilo 12C, odnosno niti jedan dan nije se ni spustilo na 12C.

Tako je 19.10. u 21h bilo 14C, 20.10. 15C, 21.10 16C, 22.10. 11C (zbog kiše), opet sunčano cijeli dan i toplo 23.10. s 13C (zaokruženo s 12.6C), te 24.10. (danas) predviđaju 13C ili višu. Sutra je još toplije prema prognozi te tek početkom sljedećeg tjedna bi se eventualno ostvarili uvjeti za tri uzastopna dana 12C ili niže tj početka grijanja.
To navodno i rade da ovaj mjesec dođe veći račun za potrošeno grijanje jer se pridodaje prije gradonačelnikovih izbora što je "uvalio" u ovaj račun.

Prije je Energo objavljivao;
Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda tri uzastopne večeri u 21:00 sat zabilježena temperatura zraka niža od 12°C, stekli su se uvjeti za početak sezone grijanja te riječke toplane prelaze na zimski način rada,
http://energo.hr/index.php/2016/10/08/pocetak-sezone-grijanja-u-objektima-na-toplinskom-sustavu/


Dok je sada "zbog povećanog broja upita korisnika tijekom ovoga tjedna" i kažu "predviđenih nižih temperatura" već sutra 25. uključuju grijanje a upravo sutra je toplije nego danas i još sunčanje.

Zašto Energo ovo radi, kada cijeli dan imamo otvorene prozore, toplo i sunčano on ide tako rano uključivati grijanje kada se nisu stekli uvjeti- da ostvari veću zaradu?

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  24.10.2017.

  Poštovani,

  odluka o početku grijanja donesena je, prije svega, zbog velikog broja upita građana tijekom ovoga tjedna, a zbog niskih temperatura u večernjim satima. Dodatno, na to je utjecala i najava hladnijeg vremena za naredni period. Prema prognozi DHMZ-a, u iduća tri dana poslijepodnevne temperature se spuštaju na 11°C.

  Iz tog razloga u objektima priključenima na Energov distributivni sustav postupno će se pokrenuti grijanje, a riječke će toplane prijeći na zimski način rada.

  Napominjemo da ovlašteni predstavnici stanara svake zgrade mogu, u dogovoru sa stanarima, isključiti grijanje u podstanici same zgrade. U tom smislu, obračun troškova za nekoliko dana grijanja u travnju ove godine ni na koji način nije utjecao na odluku o pokretanju grijanja u toplanama u sustavu Energa.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.