Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Književni susret Večer ženskog stvaralaštva "Može more, može žena"

Večer ženskog stvaralaštva "Može more, može žena"

Vrijeme održavanja: 15.03.2019. 18:00

Mjesto održavanja: Ogranak Trsat – Gradska knjižnica Rijeka, Trg Viktora Bubnja 1, Rijeka

Opis: U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka bit će održana večer ženskog stvaralaštva "Može more, može žena" na kojoj sudjeluju Sandra Polić Živković, Marijana Varašanec i Sanja Vučković.

Sandra Polić Živković predstavit će zbirku poezije "Zaštitni faktor", Sanja Vučković CeKaPe-ove kreativne radionice za pisanje u Rijeci, a Marijana Varašanec podvodni film 2000mm pod morem.

Film se pak sastoji od podvodnih snimaka snimljenih u riječkom akvatoriju, točnije u Voloskom i djelomično na Pećinama. Ideja je bila prikazati i podijeliti s drugima doživljaje tijekom ronjenja na dah te prikazati zaranjanje u morsku dubinu kao odmak od bučne svakodnevice i površnosti, u mir, plavetnilo i jednostavnost morskih dubina.

Sandra Polić Živković magistra je ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, živi i radi u Rijeci i okolici.

Marijana Varašanec radi kao predavač na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci. U slobodno vrijeme bavi se slikanjem, pjevanjem i šivanjem. Ovo joj je prvi izlet u svijet pokretne slike.

Sanja Vučković rođena je u Zagrebu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, studirala i komparativnu književnost i filozofiju. Umjetnička je direktorica i voditeljica Centra za kreativno pisanje u Zagrebu i Rijeci te organizira različite radionice pisanja i književne programe. Piše kratke priče i dramske tekstove.

Cijena ulaznice: Slobodan ulaz