Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Predstava Revija lutkarskih kazališta: Kaštanka

Revija lutkarskih kazališta: Kaštanka

Vrsta događaja: Predstava

Vrijeme održavanja: 09.11.2018. 19:00

Mjesto održavanja: Hrvatski kulturni dom, Ulica Strossmayerova, Rijeka, Hrvatska

Opis: U okviru Revije lutkarskih kazališta, u HKD-u na Sušaku izvodi se predstava „Kaštanka“ Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar, za uzrast 8+.

Jedna od najslavnijih Čehovljevih kratkih priča na kazališnu scenu dovela je jednu naizgled sasvim običnu kujicu koja se prema svome vlasniku ponaša kao i svaki drugi pas: privržena, razigrana, draga i poslušna kada to treba biti. Njezin vlasnik pripadnik je pak siromašne radničke klase s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće u Rusiji. Uz mukotrpan rad, on je strog radnik i nepopustljiv gazda krutog držanja, u potpunoj suprotnosti s Kaštankinim razigranim repićem. No jednom kad se razdvoje, pa ponovo sastanu, toplina njihova ponovnog susreta prikazuje čitav dijapazon privrženosti i ostalih kompleksnih emocija kakav nam samo odnos čovjeka i psa može ponuditi.

Redateljica: Vjera Vidov Asistentica redateljice: Sara Lustig Autorica dramatizacije: Petra Mrduljaš Scenografkinja, kostimografkinja i oblikovateljica lutaka: Natalija Burnos Asistent oblikovateljice lutaka: Krešimir Tomac Skladatelj: Igor Karlić Oblikovatelj svjetla: Frane Papić
Izvode: Sara Lustig, Dominik Karakašić, Irena Bausović i Goran Vučko

Cijena ulaznice: 35,00 kn

Povezani linkovi: