Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Književni susret Putopisac Goran Blažević gostuje u Gradskoj knjižnici Rijeka

Putopisac Goran Blažević gostuje u Gradskoj knjižnici Rijeka

Vrijeme održavanja: 13.11.2017. 18:00

Mjesto održavanja: Trg Viktora Bubnja 1, Rijeka, Hrvatska

Opis: Putnik, putopisac i aktivist Goran Blažević u ponedjeljak 13. studenog u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka predstavlja svoj prvijenac Svilim, knjigu koja donosi priču o putovanju pješice po izbjegličkoj ruti, pod nazivom Solidarity Walk 4 km/h, dugom 3000 kilometara.

Krajem 2016. godine Goran Blažević krenuo je na put tijekom kojeg je hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Tijekom pet mjeseci hodanja Goran je iz uzavrele pustinje stigao do ledenih planina da bi naposljetku izbio na Jadransko more. Na put je krenuo sam, bez ikakve logistike i sponzora, naoružan samo dobrom voljom i željom da pošalje poruku mira i solidarnosti. Namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga.

Festival putnika u Šibeniku, iznimno posjećena manifestacija koja svake godine okuplja zaljubljenike u putovanja i putopise, ove je godine upravo Goranu dodijelio nagrade Projekt godine i Putnik godine.

Putopisno predavanje bit će popraćeno fotografijama i video zapisima s Goranovog putovanja.