Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Književni susret Predstavljanje knjige "Rat i mit - Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj"

Predstavljanje knjige "Rat i mit - Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj"

Vrijeme održavanja: 13.02.2018. 19:00

Mjesto održavanja: Antikvarijat Ex Libris, Ulica Riva Boduli, Rijeka, Hrvatska

Opis: U antikvarijatu Ex libris u utorak, 13. veljače u 19 sati, održat će se riječko predstavljanje knjige „Rat i mit - Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj“ Dejana Jovića. Razgovor s autorom vodit će urednik Vuk Perišić.

Jovićeva knjiga postavlja pitanja o vladajućem – od dizajnera identiteta stvorenom, a od države permanentno nametanom – narativu o hrvatskoj državnoj samostalnosti i Domovinskom ratu. Kako suvremena Hrvatska interpretira rat i zbog čega se od njega nikako ne može udaljiti? Zašto je baš u Hrvatskoj rat središnji dio novog državnog i nacionalnog identiteta? Je li društvo koje inzistira na jednom jedinom dopuštenom tumačenju povijesnih događaja sposobno za napredak, za suočavanje s izazovima ideje slobode, na koncu i za vlastiti opstanak?

Dejan Jović ovom knjigom nudi demokratski seminar u kojem će se slobodno, bez tabua i bez suvišnih zanosa, raspravljati o navedenim pitanjima.