Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Ostalo Obilježavanje Europskog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva

Obilježavanje Europskog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva

Vrsta događaja: Ostalo

Vrijeme održavanja: 13.10.2017. 09:00

Mjesto održavanja: Korzo 16, Rijeka, Hrvatska

Opis: U petak, 13. listopada 2017. godine, u 9 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16/prizemlje, održat će se obilježavanje Europskog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva, u organizaciji riječke Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Primorsko-goranske županije.

Okupljenima će se obratiti:
• Duško Kulaš, predsjednik Udruge,
• prof. dr. sc. Sanjin Rački dr. med., pročelnik Zavoda za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega KBC Rijeka koji će govoriti o transplantacijama u Rijeci,
• Višnja Žepina, osoba s transplantiranim organom,
• Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Ove godine hrvatskoj udruzi Transplant, koja je jedna od 15 članica mreže udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika jugoistočne Europe, uručena je nagrada „Europski građanin“ koju Europski parlament dodjeljuje za iznimna postignuća pojedincima i organizacijama koje rade na promicanju europskih vrijednosti i identiteta.

U Primorsko-goranskoj županiji ima 300 transplantiranih osoba. U sklopu svečanosti bit će podijeljene i donatorske kartice osobama koje to žele čime one pristaju biti darivatelji organa u slučaju smrti.