Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Tribina Impulse festival: Studentski kulturni cipelcug

Impulse festival: Studentski kulturni cipelcug

Vrsta događaja: Tribina

Vrijeme održavanja: 01.04.2020. 19:00

Mjesto održavanja: OKC Palach, Kružna 8, Rijeka

Opis: U sklopu sedmog izdanja od 30. ožujka do 5. travnja 2020. u Rijeci, Impulse Festival poziva vas na tribinu “Studentski kulturni cipelcug”, u OKC-u Palach, uz moderaciju Bruna Ružića i gošće, studentice Teu Dimnjašević i Josipu Lakliju.

Cilj nove Impulse tribine jest potaknuti razgovor o pitanjima studentskog kulturnog života u Rijeci, obzirom na velik broj studenata u gradu i opće prihvaćenu “činjenicu” kako su upravo studenti ciljna skupina kada je riječ o konzumaciji širokog spektra proizvoda kulture.

U vremenu kada je tehnologija šaroliku kulturnu ponudu približila korisnicima programa na jedan klik udaljenosti i kada studenti od obaveza često ‘nemaju vremena’ otići na izložbe i koncerte, što znači virtualno attendanje, a što old school fizički posjet nekom kulturnom događaju?

Što uopće riječ “kultura” znači studentima, i koji njezini segmenti trenutno prevladavaju? Koji su motivi kulturne potrošnje i konkretnije, koja glazba, festivali ili koncerti te mjesta za izlaske i načini angažmana mogu privući aktivnije sudjelovanje studenata u produkciji kulture u gradu?

Cijena ulaznice: Slobodan ulaz