Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Predstava Neoklasični baleti Igora Stravinskog "Apollon" & "Pulcinella“

Neoklasični baleti Igora Stravinskog "Apollon" & "Pulcinella“

Vrsta događaja: Predstava

Vrijeme održavanja: 13.06.2019. 19:30

Mjesto održavanja: HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska ulica 1, Rijeka

Opis: Neoklasični baleti Igora Stravinskog "Apollon" & "Pulcinella", u koreografiji Martina Chaixa i Giovannija Di Palme te pod dirigentskim vodstvom Vladimira Fanshila.

Koreograf "Apolona" Martin Chaix u svojoj se koreografiji referira na onu Georgea Balanchinea iz 1928. Priča se temelji na grčkom mitu o Apolonu i trima muzama, Terpsihori, Kaliopi i Polihimniji, a on je u svoje autorsko djelo dodao i važnu ulogu majke Leto te muškog kora. Chaix je i autor scenografije čistih linija, a kostime je kreirao Aleksandar Nošpal.

U balet "Pulcinella" uključeno je i troje solista riječke Opere - mezzosopranistica Ivana Srbljan, tenor Marko Fortunato i bas-bariton Dario Bercich. Giovanni Di Palma postavlja balet s pjevanjem u jednom činu temeljen na tradiciji commedije dell’arte i neoklasičnom djelu Stravinskog.

U Apolonu nastupaju Michele Pastorini, Tea Rušin, Marta Kanazir, Ksenija Krutova, Maria del Mar Hernandez te muški kor – Emanuel Amuchastegui, Daniele Romeo, Hugo Rodrigues i Svebor Zgurić.

U Pulcinelli nastupaju Ali Tabbouch, Laura Orlić, Marta Kanazir, Marta Voinea Čavrak, Emanuel Amuchastegui, Daniele Romeo, Hugo Rodrigues, Andrei Koteles, Michele Pastorini, Svebor Zgurić, Tilman Patzak, Tea Rušin, Cristina Lukanec i Anca Nicoleta Zgurić te pjevači Ivana Srbljan, Marko Fortunato i Dari Bercich. Scenografiju i kostimografiju "Pulcinelle" potpisuje Patra Pavičić.