Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo prljavo i smrdljivo

prljavo i smrdljivo

Datum objave: 15.03.2019. 13:56

Najljepši dio Studentske ulice (onaj sa zelenom površinom, koji bi TREBAO biti najljepši) je užasno prljav i smrdi. Pun je psećeg dreka koji je nagomilan ispod stabala i od tog prizora mi se još želudac okreće.
Očistite to. Pojačajte kontrolu komunalnog redara.

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  20.03.2019.

  Poštovani,
  potpuno razumijemo Vaše i nezadovoljstvo mnogih drugih sugrađana koji se svakodnevno suočavaju s ovakvim problemima, odnosno neodgovornim vlasnicima pasa koji nesavjesnim ponašanjem onečišćuju okoliš. Iako su obvezni, mnogi vlasnici pasa, tijekom šetnje svojih ljubimaca ulicama i parkovima, ne čiste njihove izmete, što je odraz prvenstveno njihove osobne nekulture, što se može spriječiti samo novčanim kažnjavanjem počinitelja tih prekršaja. Kao što vjerojatno i sami znate, za prekršajno sankcioniranje potrebno je da komunalni redar neposrednim opažanjem utvrdi počinjenje prekršaja, što dodatno otežava njihovo sankcioniranje. Kontrola kretanja pasa po javnoj površini na temelju Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca u nadležnosti je komunalnog redara, ali tu kontrolu, pored velikog broja registriranih pasa, otežava i činjenica da vlasnici izvode pse i vrlo rano ujutro ili kasno navečer. Osim toga, vlasnici sa psom zatečeni u prekršaju na zelenoj i drugoj javnoj površini najčešće komunalnom redaru ne žele dati podatke, često su arogantni i nasilni prema redaru te napuštaju mjesto prekršaja, pa je utvrđivanje identiteta počinitelja gotovo nemoguće bez suradnje policijskih službenika. Posebice zbog Vašeg ukazivanja na opisani problem u Studentskoj ulici, komunalni redar će pojačano nadzirati navedenu lokaciju, kako bi spriječili neodgovorne osobe da dovođenjem pasa i onečišćenjem javne površine ometaju i ugrožavaju normalno korištenje ovih površina građanima i njihovoj djeci te sankcionirati počinitelje komunalnih prekršaja. Također, izdan je nalog službi održavanja za izvanrednim čišćenjem ove lokacije.
  Inače, zelena površina u Studentskoj ulici redovito se održava tri puta tjedno i to ponedjeljkom, srijedom i petkom. No, kao što je prethodno već naglašeno, riječ je o nesavjesnim postupcima pojedinaca koji učestalo krše komunalni red.
  Komunalni redari pojačat će kontrolu na ovoj lokaciji te se nadamo da ovakvih situacija u dogledno vrijeme neće biti.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.