Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo istjecanje velike količine vode

istjecanje velike količine vode

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 08.11.2017. 13:26

Dobar dan,

prije 3 tjedna iz šahte ispred praonice rublja (Pepeljuga čini mi se) u Krešimirovoj ulici 22 izlila se velika količina vode.Iako je bio vikend, djelatnici Vodovoda su intervenirali pa voda više nije tekla po kolniku. Kontaktiram vas jer mi je (a i svima koji u blizini živimo) neobično što se prolazeći pored šahte i dalje čuje protjecanje-šištan
je velike količine vode. Istu tu nedjelju prije 3 tjedna, ponovno smo zvali dežurnu službu Vodovoda, ali tamo su nam rekli nešto smiješno i prosto i od tada to tako stoji. Zanima me o čemu se radi? Tko će tu vodu platiti (blesavo pitanje, znam)?Ako se radi o čistoj vodi (to su goleme količine,3 tjedna, hej!) što kaže odjel za ekologiju?hvala,lp

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  10.11.2017.

  Poštovana,
  Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. redovito kontrolira gubitke vode na sustavu javne vodoopskrbe, pa se, sukladno tomu, kontinuirano poduzimaju aktivnosti koje su u konačnici rezultirale rezultirale time da su ti gubici svedeni na prihvatljivu razinu. Svakako treba napomenuti da se riječki vodoopskrbni sustav svrstava među najefikasnije u usporedbi s gubicima vode drugih gradova u Republici Hrvatskoj.
  U sklopu tih mjera kojima se nadzire funkcioniranje sustava javne vodoopskrbe i pronalaze gubici vode, sredinom listopada ove godine je, između ostalog, tijekom noćnog ispitivanja, otkrivena i potreba sanacije propuštanja vode na kuglastom ventilu ispred glavnog vodomjera zgrade Krešimirova 22. U trenutku pronalaska mjesta gubitka vode propuštanje je bilo neznatno. Količina vode koja je istjecala nije ugrožavala niti imovinu, niti sigurnost prometa, kao niti funkcioniranje vodoopskrbe. Zbog toga su se u međuvremenu izvodili drugi prioritetniji sanacijski radovi. Sanacija gubitka vode u Krešimirovoj ulici kod kućnog broja 22 obavljena je jučer, 9. studenoga. Voda koja je istekla u proteklom razdoblju do sanacije nije evidentirana na glavnom vodomjeru, pa stoga istekla voda neće biti iskazana, niti obračunata korisniku na računu za vodne usluge.
  Vama se zahvaljujemo na dojavi i savjesnom postupanju, a ovom prilikom apeliramo i na sve ostale građane da, čim primijete istjecanje vode na nekom lokalitetu, o tome obavijeste Dežurnu službu KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. na broj telefona 211 966. Nažalost, moramo istaknuti kako u evidenciji poziva nije zabilježena dojava o izlijevanju vode u Krešimirovoj ulici kod kućnog broja 22.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.