Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo drvored Krešimirova i zelene površine

drvored Krešimirova i zelene površine

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 24.05.2019. 11:15

Poštovani,

budući da od ponedjeljka kreću veliki radovi na sanaciji Krešimirove ulice, zanima me da li će povijesni, zaštićeni i jedan od najstarijih u Europi drvored platana biti ugrožen. Naime, u našem se gradu vrlo olako režu stabla, bila ona bolesna ili ne (pogledajte samo što se sve popililo ispred Benčića u zadnjih mjesec dana), a u javnosti se već polemiziralo oko platane na križanju Krešimirove i Manzonijeve ulice. Platana je jedna od najstarijih (zove se Ana), a neki bi ju rado oborili jer se ne vidi semafor, može past na cestu itd.. Zanima me zato kako će Anuška proći u predviđenim radovima sanacije Krešimirove ulice. Pozdravljam svaki zasađeni grmić i teglicu kao i pozive građanima za ozelenjevanje grada u Zelenom valu, ali ne kužim kako se istovremeno, u istom gradu obaraju stoljetna stabla (vidi Benčić npr.) i zapuštaju gradske zelene površine koje već postoje i na koje bi (da su održavane ) trebali biti ponosni (park Mlaka, Vladimira Nazora..)

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. gradska-uprava

  prije 20 dana

  Poštovani,
  naručitelj radova rekonstrukcije Krešimirove ulice su KD vodovod i kanalizacija, Hrvatske ceste i Grad Rijeka. U sklopu tih radova predviđeno je neophodno uklanjanje nekoliko platana.
  Za istaknuti je kako će biti uklonjena samo stabla koja predstavljaju neposrednu opasnost za vozače i pješake ili ako je to potrebno iz tehničkih i tehnoloških razloga.
  Uklonjeno zelenilo svakako će biti nadomješteno novim.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. Zdravax

  prije 18 dana

  U mojoj preregulaciji prometa oko tzv zone Rikarda Benčića, ovaj semafor ostaje nebitan

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.