Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Skate park - odgovor

Skate park - odgovor

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 27.06.2018. 21:52

Poštovani,

Nadovezao bih se na tužibabu koju sam stavio 31.05.2018. na koju sam dobio odgovor, te također odgovorio sa dodatnim prijedlogom, ali kako do danas nema odgovora prenosim svoj odgovor u novu tužibabu u nastavku.
Također me zanima dali su elementi koji su u međuvremenu uklonjeni iz skate parka, odvezeni na održavanje, odnosno dali će se vratiti, budući da se radi o jednom drvenom elementu koji je dio parka te dva metalna koji su korisnici sami nabavili/napravili.

Zahvaljujem na odgovoru. Skejteri su u potpunosti prihvatili prijedlog, međutim problem je upravo u tome što se konačna izvedba uvelike razlikuje od prijedloga koji su oni prihvatili(informaci
ja koju sam naknadno saznao), što objašnjava činjenicu da su skejteri u međuvremenu o svom trošku napravili 2 skate parka na alternativnim lokacijama(također naknadno saznao).
Ne želim niti ima previše smisla tražiti što je tada pošlo krivo jer meni osobno, a i svim ostalim vozačima je puno bitnije što imamo sada, odnosno što možemo očekivati u budučnosti. Činjenica je da imamo skate park koji nije odgovarajući i na kojem drveni elementi propadaju. Ti isti drveni elementi su jedini razlog zašto tamo još uvijek ima vozača budući je sav betonski dio izveden loše iz perspektive vozača. Drveni elementi su u dosta lošem stanju, i nisam siguran koliko će još biti smisleno i fizički moguće ih održavati.
Kako ste naveli za bilo kakve druge zahvate, uključujući npr. zamjenu elemenata, dodavanje novih i sl. Nema financijskih sredstava i ta činjenica je tužna, ali razumljiva. Usprkos tome, smatram da postoji realna mogučnost i veliki potencijal da se ipak nešto napravi, sponzorski i čak kroz donacije i radne akcije samih korisnika, njihovih obitelji i prijatelja, jer ako su skejteri sami uspijeli sagraditi 2 parka(koji su njima kao korisnicima daleko funkcionalnija od ovoga) istu tu energiju i financije su mogli i mogu uložiti u ovaj park a da ne spominjem kada bi se udružili zajedno sa drugim korisnicima(MTB, BMX, rolle, romobili..) Navedeno bi se moglo izvoditi korak po korak, element po element, sve prema nekom generalnom, zajedničkom planu gdje se kompletan betonski dio nemora mijenjati, nego se može „popraviti“ dodavanjem montažnih elemenata na ključnim dijelovima ćime bi se drastično povečala iskoristivost samog parka, time bi se moglo udovoljiti uvjetu zadržavanja stanja predviđenog glavnim projektom(koliko sam upučen niti postojeći drveni elementi nisu predviđeni tim projektom) ali bitno je da se nešto pokrene, da se neke pozitivne stvari oko toga parka počnu događati, a time i potaknu nove mlade ljude da se priključe i sve skupa može s vremenom prerasti u nešto puno ozbiljnije sa organiziranim natjecanjima, eventima, školama itd.
Dakle siguran sam da se samo uz dobru volju može napraviti puno, a za početak barem malo više od trenutnog stanja, a to je već konkretan pomak na bolje. U spomenutom scenariju gdje bi korisnici sami osmislili prijedlog te osigurali potrebna sredstva Grad bi to samo trebao logistički podržati. Iskreno se nadam da je Grad zainteresiran za tako nešto jer ne vidim niti jedan razlog koji bi se tome mogao protiviti.

Nadam se vašem pozitivnom odgovoru,

Teo

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  03.07.2018.

  Poštovani,
  prije svega zahvaljujemo Vam na javljanju.
  Vezano za Vaše pitanje o uklonjenim elementima Skate parka, obavještavamo Vas kako su elementi trenutno na popravku, a isto će se poduzeti i s ostalim oštećenim drvenim dijelovima voznog platoa Parka.
  Što se tiče Vaših prijedloga u ovom trenutku nije moguće udovoljiti Vašoj zamolbi, jer za to treba osigurati dodatna financijska sredstva, a postojeća su namijenjena isključivo održavanju ovog parka. Svakako treba naglasiti da prema glavnom projektu u Skate parku nisu dozvoljene bilo kakve značajnije preinake u odnosu na potvrđeni projekt.
  Naravno ukoliko postoje konkretni prijedlozi i financiranje može biti riješeno izvan gradskoga proračuna, kako i navodite, možete se javiti u Odjel gradske uprave za komunalni sustav na tel. 209-380 i dogovoriti sastanak kako biste predstavili moguće rješenje.
  U svakom slučaju, zahvaljujemo Vam na javljanju, trudu i svim upozorenjima, koja uvijek pomažu da se problemi naših sugrađana rješavaju u što je moguće kraćem roku a
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.