Vi se nalazite: Moja Rijeka Vaše mišljenje Edukativna kampanja Oživi me

Edukativna kampanja Oživi me

Datum objave: 27.06.2019. 22:59

Pozdrav,
nije bas misljenje, ali nije ni tuzibaba...
U sklopu edukativne kampanje Oživi me u Zagrebu se održavaju besplatne edukacije za građane o postupcima oživljavanja u slučaju iznenadne srčane smrti.
Godišnje u Hrvatskoj umre 9.000 osoba od iznenadne srčane smrti, što znači da svakog sata jedna osoba umre od nagle srčane smrti, srčanog zastoja ili srčanog aresta.
„Usprkos višegodišnjim akcijama Zaklade Hrvatska kuća srca i udruge StEPP te preko 5 000 osoba educiranih u sklopu kampanje „Oživi me", samo 10 % hrvatskih građana laika zna kako pružiti pomoć kod iznenadnog srčanog zastoja. S obzirom da je ta brojka primjerice u skandinavskim zemljama oko 50 %, potrebno je i dalje raditi na sustavnoj edukaciji građana koja je jedino moguća kroz obvezni obrazovni sustav", izjavila je Ivana Portolan Pajić,dr.med., voditeljica edukativne kampanje Oživi me.
Postoje li takve edukacije u Rijeci i je li moguće da se one organiziraju u Rijeci? Prošla sam edukaciju u sklopu vozačkog, ali ne bi bilo loše ponoviti gradivo i više vježbati kako spasiti druge, a možda i sebe.

Tagovi: