Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Tko bi trebao raditi rotor Osječka-Zaobilaznica?

Tko bi trebao raditi rotor Osječka-Zaobilaznica?

Datum objave: 15.01.2020. 14:28

Poštovani,
nazvao sam HC i pitao što je s rotorom Osječka-Obilaznica koji ste vi rekli da se treba izgraditi ovdje i da nije problem semafor koji loše radi i loše je programiran (niste odgovorili čemu služe senzori kada je na video dokazu stavljeno da cijeli dan radi u sekundu jednako).
Tamo su mi rekli da je njihova nadležnost do tog semafora i da je ostatak Osječke pod Gradom i Rijeka prometom a obilaznica pod ARZ.

Nazvao sam ARZ i nakon nekoliko osoba koje sam zvao tamo ne znaju o nikakvom planu za gradnju rotora niti da će se graditi.

Pa lijepo molim, kako svi prebacuju odgovornost tko bi gradio rotor i financirao ga da svo troje jednako platite taj rotor, da ga se sagradi već jednom, i to ove godine.
A do onda, da se semafor reprogramira, postave kamere, što već kako bi prilagodile stvarnim gužvama i raznim dobama dana.
Nema vam gorega kada iz Konzumove garaže čekate 20min da izađete jer ovaj semafor radi sve do gore kolonu.
Onda dođete kod njega a on daje strelicu skretačima za obilaznicu iz suprotnog smjera a tamo nikoga, senzor je tamo ali za ukras jer kao u prethodnim videima, svaki krug je na njemu jednak.

I molim odgovor na dodatan komentar na ovu tužibabu gdje je očigledno da ako se pali zeleno pješacima (a u prosjeku dolaze svaki treći krug osim u vršnim satima oko 8h i oko 16h)
Stvarno treba radi tog malog vremena kada ima pješaka češće da vozači non-stop trpe i čekaju radi duhova?
https://www.mojarijeka.hr/korisnik/istrijanka/tuzibaba/gdje-su-nestali-gumbi-na-semaforu/
vrate gumbi za stisnuti kako bi smjeru iz prvomajske prije došlo zeleno kada se upali crveno (ako ima vozila iz manzonijeve). Tako je radilo dok nisu maknuti gumbi.

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 3

 1. gradska-uprava

  20.01.2020.

  Poštovani,
  u Rijeka prometu d.d. ističu da njihova tvrtka nije nadležna za odlučivanje kada će i tko graditi kružna raskrižja na čvoru Škurinje. O tome će odlučiti oni koji upravljaju prometnicama u zoni čvora Škurinje, odnosno Hrvatske ceste, Autocesta Rijeka-Zagreb i Grad Rijeka.
  Za istaknuti je kako je upravo inicijativom Rijeka prometa predloženo idejno rješenje s izgradnjom para kružnih raskrižja, koje bi, prema mišljenju stručnjaka tog Društva, uvelike riješilo sadašnje gužve. No, za sada nema saznanja o tome kada će navedeni subjekti napraviti neki korak prema takvom rješenju.
  Što se pak tiče Vaših primjedaba o neodgovarajućem radu semafora, svakako treba naglasiti da se prometne gužve koje se događaju u jutarnjem i poslijepodnevnom vršnom satu na svim važnijim prometnim čvorovima glavnih gradskih prilaznih koridora, ne mogu rješavati isključivo semaforskim programima. Razlog tomu je vrlo veliki pritisak vozila istovremeno sa svih prometnih pravaca, što nadilazi kapacitete programa rada semafora. To pak nije značajka samo prometa grada Rijeke, već isti problem imaju svi veliki gradovi.
  Što se tiče detalja oko rada semafora, u Rijeka prometu ističu da im se slobodno možete izravno javiti i ugovoriti sastanak te će Vam tom prilikom omogućiti uvid u sve detalje rada sustava semaforiziranih raskrižja i odgovoriti na sva pitanja.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. D-K

  22.01.2020.

  sramota, mene zanima da objave konkretan odgovor na tužibabu, što, sada bi svatko od 10.000 ljudi koji živi na Škurinjama trebao ići osobno u Rijeka promet???
  Može li se zamoliti da pruže konkretne odgovore iz Rijeka prometa na argumentirana pitanja ne pišu floskule i prebacuju odgovornost na druge.

  I može li se dobiti odgovor nekog nadležnog iz Grada što je s rotorom a ne xx osobu iz Rijeka prometa?

 3. gradska-uprava

  prije 25 dana

  Poštovani,
  prije svega ljubazno molimo za razumijevanje, tim više što su stručne službe Rijeka prometa uistinu otvorene za sve konstruktivne kritike i prijedloge naših sugrađana. No, ističu kako nisu u mogućnosti odgovarati na pitanja izvučena iz konteksta, s obzirom na složenost semaforskog sustava, koji je inače važan dio ukupnog sustava prometa, i ostale uvjete koji utječu na odvijanje prometa.
  Kako bi se razumjeli detalji rada semafora, za to je potrebno šire obrazloženje koje je teško iznijeti u odgovoru u ovoj rubrici. Upravo stoga iz Rijeka prometa pozivaju i Vas i sve druge zainteresirane građane da osobno dođu u to Društvo, gdje će detaljnije biti upoznati s cijelim tim sustavom semaforske prometne signalizacije.
  U tom smislu mole da im se obrati svatko tko želi dobiti dodatne informacije po tom pitanju.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.